Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

                                                                                               Ζάκυνθος 05-07-2017
                                                                                                       Αρ.Πρωτ.: 220 /2017

Προς: 1. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ. (Διαμέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
Κοιν.: 1. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  και    Βουλευτή Ν. Ζακύνθου,  κ. Σταύρο ΚΟΝΤΟΝΗ.
           2. Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ.
                         3. Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο           κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ.
           4. Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγο κ. Αντώνιο ΜΠΑΚΑ.
5. Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγο                κ. Γεώργιο  ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ.     
           6. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
       
ΘΕΜΑ: Ενίσχυση Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου για την τρέχουσα θερινή περίοδο.   
Σχετ: α) Υπ’αριθ. 219/2017 από 23-06-2017 έγγραφο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων     Ζακύνθου,
         β) Υπ’αριθ. 200/5/54-α από 23-06-2017 έγγραφο Π.Ο.ΑΣ.Υ. ,
         γ) Υπ’αριθ. 1647/17/1348725 από 03-07-2017 διαταγή ενίσχυσης  Α.Ε.Α.

Κύριε Αρχηγέ,
   Ύστερα από τα ανωτέρω α) και β) σχετικά έγγραφα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου και Π.Ο.ΑΣ.Υ. αντίστοιχα τα οποία σας είχαν αποσταλεί, καθώς και από τις παρεμβάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  και    Βουλευτή Ν. Ζακύνθου,  κ. Σταύρου ΚΟΝΤΟΝΗ, που αφορούσαν τις τραγικές ελλείψεις στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου, εκθόθηκε η γ) σχετική διαταγή Α.Ε.Α. για την ενίσχυση την τρέχουσα θερινή περίοδο της ανωτέρω Διεύθυνσης με αστυνομικούς, οι οποίοι αδαπάνως για το δημόσιο και με έξοδα δικά τους, υποβάλουν προς τούτο σχετική δήλωση επιθυμίας στις Υπηρεσίες τους, και την αποστολή των συγκεντρωτικών στοιχείων στο Α.Ε.Α. έως 05-07-2017.
   Με έκπληξη όμως πληροφορηθήκαμε ότι ενώ η ανωτέρω διαταγή ενίσχυσης θα έπρεπε να έχει κοινοποιηθεί σε όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Χώρας και αυτές με την σειρά τους όπως την κοινοποιήσουν σε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες τους,  αυτό δεν έγινε , και  διαπιστώθει  ότι,  δεν έχει κοινοποιηθεί για να λάβουν γνώση όλοι οι συνάδελφοι που επιθυμούν, σε καμιά υφιστάμενη Υπηρεσία της Γ.Α.Δ.Α., με αποτέλεσμα συνάδελφοι που εξέφρασαν επιθυμία οι οποίοι υπηρετούν σε διάφορες Υπηρεσίες της Αττικής να αντιμετωπίζονται με αρνητικό τρόπο από τους Γραμματείς των Υπηρεσιών αυτών και οι οποίοι  δεν  δέχονταν να υποβάλουν αίτηση ιεραρχικώς προς το Α.Ε.Α., με το αιτιολογικό ότι δεν έχει κοινοποιηθεί καμιά τέτοια διαταγή στις Υπηρεσίες της Αττικής.

   Είναι απορίας άξιο πως ενώ διατάσει το Αρχηγείο να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι εντός τις Επικράτειας για να δηλώσουν εθελοντικά όσοι επιθυμούν, ταυτόχρονα δεν κοινοποιείται η ανωτέρω διαταγή στην μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη σε αστυνομικούς Διεύθυνση της χώρας την Γ.Α.Δ.Α. και αυτή με την σειρά της σε όλες τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της…;;;
   Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν σκοπιμότητες εις βάρος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, αλλά τα γεγονότα μας επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά, κάτι για το οποίο σας έχουμε ήδη υποβάλει τις απόψεις μας, όσο και για την τραγική κατάσταση που αφορά την τεράστια έλλειψη προσωπικού.
   Παρακαλούμε όπως εξετάσετε να ανωτέρω καταγγελλόμενα και διορθωθεί η ανωτέρω παράτυπη ενέργεια, που σκοπό έχει κατά την γνώμη μας, να βλάψει την αποτελεσματικότητα της ανωτέρω διαταγής ενίσχυσης, καθώς και την συγκεκριμένη Διεύθυνση, καθότι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αστυνομικοί που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής που επιθυμούν να αποσπαστούν με δικά τους έξοδα, αφήνοντας την με ελάχιστο προσωπικό για μια ακόμη θερινή περίοδο να προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις τεράστιες υπηρεσιακές ανάγκες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


               ΛΙΒΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                               ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                

2 σχόλια: