Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Ενίσχυση Υπηρεσιών Τάξης-Ασφάλειας Νομού Ζακύνθου.


                                                                  

     
          Ζάκυνθος 11-7-2014            
          Αρ. Πρωτ.:  112/2014                                                                                                                                                             
                                                 
ΠΡΟΣ:

1. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ  Δημήτριο.

2. Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ Σπυρίδων.

3. Γενικό Επιθεωρητή Κλάδου Ασφάλειας, Αντιστράτηγο κ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Ηλία.

4. Γενικό Επιθεωρητή Κλάδου  Τάξης, Αντιστράτηγο κ. ΣΟΦΙΟ Δημήτριο.

 KΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
1.     Περιφερειακό  Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων,                                                               
      Υποστράτηγο κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη.

2.   Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ασφαλείας Ιονίων Νήσων,

      Ταξίαρχο  κ. ΜΑΡΤΙΝΗ Σπυρίδων.

3.     Αναπλ. Αστυνομικό Διευθυντή Ζακύνθου, Α/ Υ  κ. ΜΑΡΙΟΛΗ Δήμο.

4.     Διοικητή  Α.Τ.ΖΑKΥΝΘΟΥ, Α/Υ,  κ. ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ Δημήτριο.

5.     Διοικητή  Τ.Α.ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Α/Α΄ κ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ανδρέα.

6.     Διοικητή  Τ.Τ.ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Α/Β΄ κ. ΤΣΩΛΟ Νεκτάριο

7.     Διοικητή  Α.Τ.ΑΛΥΚΩΝ, Α/Β΄ κ. ΓΚΟΥΤΖΟΥΡΗ Νικόλαο.

8.     Διοικητή  Α.Τ.ΛΑΓΑΝΑ, Α/Β΄ κ. ΣΙΑΤΗ Σωτήριο.

          9.  Πρόεδρο Π.Ο.ΑΣ.Υ.,  κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ Χρήστο.


ΘΕΜΑ: Ενίσχυση Υπηρεσιών Τάξης-Ασφάλειας Νομού Ζακύνθου.

                   
    Κ. Αρχηγέ,

Σας καλούμε την ύστατη στιγμή, όπως λάβετε σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες μας για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών της πρώην Α. Δ. Ζακύνθου.

Οι Υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση πρόθυρων διάλυσης και οι συνάδελφοί μας στο μέγιστο βαθμό ψυχοσωματικής κόπωσης, με μια σειρά παραβιάσεων Π.Δ. από την πλευρά των Διοικούντων, σε βάρος του προσωπικού. Η έλλειψη ανθρώπινου  δυναμικού και υλικοτεχνικής υποδομής, η ενδεχομένως μη ορθολογική κατανομή τους, ίσως οι διαχρονικά λανθασμένες στρατηγικές αστυνόμευσης, ή όλα αυτά μαζί, επιβάλετε να μην βαρύνουν και καταπονούν, το μόνιμα φιλότιμο προσωπικό. Γιατί και το φιλότιμο κάποια στιγμή τελειώνει.

Την περσινή θερινή περίοδο οι Υπηρεσίες Τάξης  ενισχύθηκαν με σαράντα-40- άτομα δοκίμους αστυφύλακες από τους οποίους οι είκοσι διατέθηκαν για την ενίσχυση του Α. Τ. Λαγανά. Άπαντες, ιδιαίτερα οι Υπηρεσίες μας, γνωρίζουν τι σημαίνει <<πρόβλημα Λαγανά>>, το οποίο έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μαζί με Μάλια, Φαληράκι και Κάβο. Διαχρονικά τα αδικήματα όπως, οι βιασμοί, οι ληστείες, τα θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία ατυχήματα, οι συμπλοκές που έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα και θανάτους, οι  κλοπές-διαρρήξεις κ.ά. σε καθημερινή διάταξη. Η συνδρομή άλλων υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες και με άλλες αρμοδιότητες δεν επαρκεί, ούτε λύση είναι να μένει το υπόλοιπο νησί χωρίς αστυνόμευση και να μεταφέρεται εκεί  το πρόβλημα. Μαζί με τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου, θα βρεθούν ταυτόχρονα στην περιοχή του Λαγανά και Σέρβοι επισκέπτες, με ότι αυτό σημαίνει. Μήπως  οι αναφερόμενοι αριθμοί και ο προσδιορισμός των αδικημάτων, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να μην έχετε και εσείς ορθή εικόνα;

 Κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο παρά την αύξηση των επισκεπτών, ενισχύθηκε ο κλάδος Τάξης με τέσσερα -4- άτομα. Δύο -2- διατέθηκαν στο Α. Τ. Λαγανά και δύο-2- στο Α. Τ. Ζακύνθου. Οι όποιες αποσπάσεις από το επιτελείο της πρώην Α. Δ. Ζακύνθου, προς το Α. Τ. Λαγανά, δεν επιλύουν το πρόβλημα. Αντιθέτως έχουν δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα δυσλειτουργίας, στις Υπηρεσίες από τις οποίες αποσπάστηκαν, και οι οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους συσσωρεύοντας λιμνάζοντα  εργασία για το μέλλον, όταν και αν υπάρξει ευχέρεια. Επικαλούμαστε την από 04-6-2014 δήλωσή σας, κατά τις εργασίες του Γενικού μας Συμβουλίου, ότι πλεονάζων προσωπικό στα Επιτελεία των πρώην Αστυνομικών Διευθύνσεων, θεωρείται αυτό  πέραν του προϊσταμένου και του βοηθού του σε κάθε Γραφείο. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι διατίθεται ένα άτομο ανά Γραφείο,  πλην  του Γραφείου Διαχείρισης  στο οποίο επέστρεψε το ένα,  επιβεβαιώνοντας τις αιτιάσεις μας.

 Οι συνάδελφοί μου όλων των Υπηρεσιών βρίσκονται σε <<σύγχυση>>, αφού είναι οφθαλμοφανές ότι οι Υπηρεσίες διαλύονται, και οι διαταγές για υλοποίηση των στόχων είναι  μη υλοποιήσιμες, αφού οι αριθμοί <<δεν βγαίνουν>>. Η ψυχοσωματική κόπωση επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα αρκετοί συνάδελφοί  μας να είναι ασθενείς και άλλοι στα πρόθυρα ασθένειας. Κατά την εκτίμησή μας, υποβόσκει  και ο κίνδυνος της εξώθησης στη διάπραξη ποινικού και πειθαρχικού παραπτώματος στο αστυνομικό προσωπικό, ως συνέπεια της προσταγής, αφού αυτό αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε τρέχουσες υπηρεσιακές ανάγκες, όπως  οι έγκαιρες  επιδόσεις δικογράφων, η εγγραφοδιαγραφή φυγόποινων, η αξιοποίηση πληροφοριών για κλοπές-ναρκωτικά  κ.ά..

 Στις Υπηρεσίες επιπέδου Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και κάτω, είναι εμφανέστατος ο αποσυντονισμός σε επίπεδο συνεργασίας, των Υπηρεσιών Ασφάλειας - Τάξης.   

 Κ. Αρχηγέ, αδυνατούμε να κατανοήσουμε  τη στάση  Διοικητών των Υπηρεσιών Τάξης του Νομού μας, που  προκαλούν εύλογα ερωτήματα και ανησυχίες, σε αντίθεση με τον κλάδο Ασφάλειας, να μην αναφέρουν έγκαιρα εγγράφως και ιεραρχικά, τις ελλείψεις των Υπηρεσιών τους, οι οποίες είναι και πολλές και δεν αφορούν μόνο την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό.

 

Σας καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή, να ενισχύσετε τις Υπηρεσίες μας, με τουλάχιστο είκοσι  -20-  άτομα  τον κλάδο Τάξης, καθώς ο  κλάδος Ασφάλειας,  ανταποκρίθηκε στο μέτρο έστω του εφικτού  στις υπηρεσιακές του ανάγκες. Στον Κρατικό Αερολιμένα Ζακύνθου, στην αιχμή της περσινής θερινής περιόδου, εξυπηρετήθηκαν  εκατόν σαράντα -140-  αεροσκάφη, ήτοι διακόσιες ογδόντα -280- πτήσεις, και φέτος 13-20/6/2014  εκατόν εβδομήντα οχτώ -178- αεροσκάφη, ήτοι διακόσιες πενήντα έξι -256- πτήσεις και από 11-18/7/2014 διακόσια οχτώ -208- αεροσκάφη,  ήτοι τετρακόσιες δεκαέξι -416- πτήσεις, με  τον ανάλογο αριθμό επισκεπτών. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Με το παρών έγγραφό μας εκφράζουμε την επιθυμία άμεσης συνάντησης μαζί σας, παρουσία και του προέδρου της ομοσπονδίας μας, για ευχερέστερη και λεπτομερή ανάλυση των παραπάνω, και όχι μόνο.

 

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Κων/νος ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ                            Παναγιώτης  ΛΙΒΕΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου