Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

« Δικαστική διεκδίκηση αναδρομικής διαφοράς αποδοχών ετών 2015-2016 »

                                                                                             Ζάκυνθος, 16-11-2016
                                                                                              Αρ.Πρωτ.: 199/2016

 ΘΕΜΑ:« Δικαστική διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών ετών 2015-2016.»
 ΣΧΕΤ:α)Το υπ’ αρίθ.500/7/42 από 09-11-2016 έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
 β) Το από 02-11-2016 ενημερωτικό σημείωμα του Νομικού Συμβούλου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ Χαράλαμπου.

   Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. με τον νομικό της σύμβουλο Χαρ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ διεκδίκησε και πέτυχε δικαστικά την κήρυξη ως αντισυνταγματικού του νόμου 4307/2014, κατά το μέρος που αφορά στις αποδοχές των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.
   Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσιεύτηκε και επιδόθηκε στους αρμόδιους υπουργούς.
   Μέχρι και σήμερα, η Διοίκηση δεν έχει συμμορφωθεί και δεν έχει εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ και κατ΄ επέκταση δεν έχει αναπροσαρμόσει τα μισθολόγιά μας. Με την νέα αυτή απόφαση προκύπτουν και αναδρομικές διαφορές στις αποδοχές μας για τα έτη 2015 και 2016, τις οποίες η Διοίκηση δεν έχει ακόμα ρυθμίσει.
   Επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος της παραγραφής των αναδρομικών διαφορών πέραν της διετίας, η προσφυγή στα Δικαστήρια αποτελεί μονόδρομο.

   Μαζί με τη συλλογική συνδικαλιστική μας δράση για άμεση προσαρμογή και αναπροσαρμογή των μισθολογίων μας εφεξής, συνιστούμε σε κάθε αστυνομικό, να διασφαλίσει τις αξιώσεις του και να διεκδικήσει τις διαφορές αποδοχών του με αγωγή μέσω των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων.
   Για το θέμα αυτό, ο Νομικός Σύμβουλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ Χαράλαμπος, ενημέρωσε την Ομοσπονδία με το (β) σχετικό έγγραφο, στο οποίο εξηγεί αναλυτικά την υφιστάμενη κατάσταση και το πλαίσιο διεκδικήσεων.
   Παρακαλούμε όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να προσφύγουν δικαστικά για την διεκδίκηση των αξιώσεων τους, όπως συμπληρώσουν  ατομικά τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, τα οποία θα βρίσκονται σε όλες τις γραμματείες των Υπηρεσιών, καθώς και στα γραφεία της Ένωσης και συγκεκριμένα:
-        Στοιχεία ενάγοντος (ΠΛΗΡΗ).
-        Υπογεγραμμένη εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής.
-     Υπογεγραμμένη σύμβαση δικηγορικής εντολής (σε δυο πρωτότυπα αντίτυπα).
-  Επίσης αναλαμβάνουν  την υποχρέωση, να προσκομίσουν  αντίγραφα μισθολογικών καταστάσεων ανά μήνα για το διάστημα από 1-1-2015 έως 31-12-2016 (μόνο αν ζητηθεί, δεν απαιτείται επί του παρόντος).
- Συγχρόνως θα καταβάλει για τα έξοδα της αγωγής ποσό 32 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ με την παράδοση της αίτησης στο Δ.Σ. της Ένωσης, η οποία θα συλλέξει τις αιτήσεις και θα τις αποστείλει ομαδικά.
   -ΠΡΟΣΟΧΗ-  Όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατάθεση των αγωγών, να προσκομιστούν στα γραφεία της Ένωσης, έως την Τετάρτη 23-11-2016  και θα αποσταλούν μαζικά.
   Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                             ΛΙΒΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                 ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου