Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Επικίνδυνο το «ξήλωμα» της ηγεσίας



ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Άκαιρες και επικίνδυνες χαρακτήρισε τις «παραιτήσεις» της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, Κώστας Καραγκούνης. Ο ίδιος τόνισε πως θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στο σώμα, όμως είναι αντίθετος με την ιδεολογική ταυτοποίηση των αστυνομικών με τη «Χρυσή Αυγή».
«Ως κομμάτι της κοινωνίας είναι γεγονός ότι δεν έχουμε αναλογικά το ίδιο ποσοστό συμμετοχής στη Χρυσή Αυγή, αλλά πολύ μεγαλύτερο. Τα αποτελέσματα που υπήρξαν στα εκλογικά τμήματα της Καισαριανής και των Αμπελοκήπων, δεν επιδέχονται αμφισβητήσεις. Είναι λάθος, όμως, να βάζουν στο ίδιο τσουβάλι όλους τους Αστυνομικούς. Είναι λάθος να μας «φωτογραφίζουν» όλους σαν Χρυσαυγίτες. Τέτοια μηνύματα δεν θα πρέπει να εκπέμπονται προς την κοινωνία. Εξάλλου, η Ομοσπονδία μας είχε επισημάνει τέτοια φαινόμενα από πολύ νωρίς, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Τα κοινωνικά φαινόμενα αντιμετωπίζονται με εκπαίδευση και συστηματική δουλειά πάνω στις αιτίες που τα προκαλούν» ανέφερε ο κ. Καραγκούνης.

«Ο εμφύλιος ευνοεί τη Χρυσή Αυγή»
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων συμπλήρωσε ότι «όσοι προσπαθούν να καταλύσουν το Σύνταγμα και τους Νόμους, είναι απαραίτητο να τους ταράξουμε στη νομιμότητα, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ηλιού».
«Οι εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις ευνοούν, εν τέλει, τη Χρυσή Αυγή. Αυτό, εξάλλου, επιδιώκει το συγκεκριμένο κόμμα. Όταν υπάρχουν ομαλές δημοκρατικές συνθήκες, φυτοζωεί. Από την άλλη αναρωτιέμαι για το εξής: Πως ο κόσμος να μην οδηγηθεί στα άκρα όταν το πολιτικό σύστημα δεν κάνει απολύτως τίποτα για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου; Κατά την άποψή μου θα πρέπει να αλλάξει η στάση όλου του πολιτικού κόσμου προς την Αστυνομία. Όταν κάποιοι μας αντιμετωπίζουν συνολικά ως «μπάτσους», «γουρούνια» και «δολοφόνους» είναι σαν να στέλνουν ορισμένους από εμάς «πακέτο» σε ακραία πολιτικά μορφώματα. Χρειάζεται να βάλουν την Αστυνομία στο συνταγματικό τόξο. Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύουμε. Και κάτι ακόμη: Η έννοια της δημοκρατίας δεν είναι ασύμβατη με την στρατιωτική ιεραρχία και πειθαρχία, ιδιαίτερα στο ένοπλο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Όταν καταστρατηγούνται βάναυσα θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα και όσο αυτοί που καθορίζουν τις τύχες μας, μας αντιμετωπίζουν ως αριθμούς το πρόβλημα θα μεγαλώνει. Κατά τα λοιπά, υπάρχει ταύτιση απόψεων με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του κ. Υπουργού, Νικόλαου Δένδια, και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας» ανέφερε ο κ. Καραγκούνης.

Τα ΜΑΤ και η ημερίδα…
Τέλος, ο κ. Καραγκούνης σημείωσε ότι ο κακώς εννοούμενος πατριωτισμός είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν στην Αστυνομία και έδωσε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον δικέφαλο αετό του Βυζαντίου που υπήρχε στο πίσω μέρος των λεωφορείων που μετέφεραν τους αστυνομικούς των ΜΑΤ.
Να προστεθεί ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων θα κάνει ημερίδα με θέμα τη δημοκρατία στην Αστυνομία. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε προγραμματιστεί πολλούς μήνες πριν και φαίνεται πως με βάση τα τελευταία γεγονότα θα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
http://imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου