Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΜΗ ΕΠΑΡΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

                                                                                                        Ζάκυνθος 16-04-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι σύμφωνα με την  6001/7/5651-γ από 11-04-2015 Διαταγή  Α.Ε.Α. η οποία  αναφέρεται στην κάλυψη εποχιακών αναγκών Υπηρεσιών Αστυνόμευσης Αεροδρομίων Χώρας κατά την τουριστική περίοδο τρέχοντος έτους, και παρότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου είχε ενημερώσει με έγγραφο της τους αρμόδιους (Υπουργό-Αρχηγό-Υπαρχηγό κ.λ.π.) και τις τοπικές Αρχές για την τεράστια έλλειψη σε αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου για την άμεση ενίσχυση με ικανό αριθμό αστυνομικών, αποφασίστηκε όπως ενισχυθεί με -16- μόνο αστυνομικούς οι οποίοι -4- θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιουνίου και οι υπόλοιποι -12- από την 1η Ιουλίου, παρότι η τουριστική περίοδος για το νησί ξεκινάει περί τα τέλη Απριλίου.
    Να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου κατά τα προηγούμενα έτη ενισχύονταν με τουλάχιστον -80- αστυνομικούς για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου.
    Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας προς τους Υπηρεσιακούς-Πολιτικούς-Τοπικούς παράγοντες οι οποίοι αν και είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου δεν φρόντισαν να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν σε αστυνομικό προσωπικό, απαξιώνοντας την Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου και το νησί της Ζακύνθου γενικότερα.
    Εκφράζουμε την ανησυχία μας και «κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου» για άλλη μια φορά, και ζητάμε ενόψει της τουριστικής περιόδου όπως άμεσα επανεξετάσουν το θέμα και ενισχύσουν την Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου με τουλάχιστον -40- επιπλέον αστυνομικούς, και την άφιξη αυτών από αρχές Μαΐου για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου.  

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                 ΛΙΒΕΡΗΣ Παναγιώτης                                                ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Ιωάννης  

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Όλο το ρεπορτάζ του Έθνους για το έλλειμμα αστυνομικών στα νησιά

Δημοφιλείς προορισμοί όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος κ.ά. αναζητούν επειγόντως προσωπικό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης κατά τους θερινούς μήνες.
Σήμα... SOS εκπέμπουν τα νησιά του Αιγαίου, τα οποία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αστυνομική φύλαξη κατά τους θερινούς μήνες.
Το μόνιμο προσωπικό που υπηρετεί στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα δεν επαρκεί για την
αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ τίθεται εν αμφιβόλω η αστυνόμευση στα νησιά και τα τουριστικά μέρη της χώρας.
Λίγους μήνες πριν από την έναρξη της θερινής σεζόν και με τον αριθμό των τουριστών που θα επισκεφθούν φέτος τη χώρα μας να φτάνει σύμφωνα με τις προβλέψεις τα 25 εκατομμύρια, είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνουν «αφύλαχτοι» δημοφιλέστατοι ταξιδιωτικοί προορισμοί.
Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού προβληματίζει εντόνως την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αναζητείται η μαγική φόρμουλα για να επιλυθεί το μεγάλο πρόβλημα. Δήμαρχοι, τοπικοί φορείς και αστυνομικοί διευθυντές έχουν επισημάνει στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, την επιτακτική ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση, καθώς ο χρόνος πιέζει και πολύ σύντομα θα καταφθάσει στη χώρα μας το πρώτο κύμα τουριστών.
Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον «σκόπελο» της έλλειψης προσωπικού. Ενδεικτικό του τεράστιου προβλήματος είναι το γεγονός ότι στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου υπηρετούν περίπου 15-20 αστυνομικοί, οι οποίοι αντιστοιχούν κατά τη θερινή σεζόν σε έναν πληθυσμό που αγγίζει τα 100.000 άτομα ημερησίως.