Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Χρηση της άδειας ανατροφής τέκνου απο αστυνομικους που η συζυγος τους δεν εργαζεται. Εγκύκλιος ΑΕΑ



Εκδόθηκε απο το Υπουργείο η διαταγή που θέτει σε ισχύ τη χρήση της άδειας ανατροφής τέκνου από αστυνομικούς  που η σύζυγος τους δεν εργαζεται, ή που εχει κάνει χρήση της 6μηνης άδειας μητρότητας σύμφωνα με τον Ν.4210/2013 ο οποίος ρυθμίζει τα ανωτέρω θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ 3ΣΕΛΙΔΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ.ΑΘΗΝΩΝ  ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 2, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΖΗΤΗΜΑ.

ΣΕΛΙΔΑ 1   -   ΣΕΛΙΔΑ 2   -  ΣΕΛΙΔΑ 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ 9ΜΗΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΉΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ.
ΕΓΓΡΑΦΟ Δ/ΝΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

http://www.easya.gr

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Π.Δ.173/2013 - Χρόνος εργασίας αστυνομικού προσωπικού. (Ανακοίνωση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση)



Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 274 - 16.12.2013 στις 16.12.2013 το Προεδρικό Διάταγμα 173/2013 "ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Π.Δ. 394/2001 «ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» (Α' 274)", σύμφωνα με το οποίο η υπηρεσία πλέον πρέπει υποχρεωτικά να ανακοινώνεται σε εβδομαδιαία βάση .

Στη συνέχεια το πλήρες κείμενο του Π.Δ.173/2013
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 173/2013

Τροποποίηση διατάξεων π.δ. 394/2001 «Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας» (Α' 274).

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Αγωγές μελών της Ε.Α.Υ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ για τη διεκδίκηση του επιδόματος ειδικής απασχόλησης



  
        Η ένωσή μας ενημερώνει τα μέλη της ότι τον Ιανουάριο του 2014 θα συζητηθούν οι αγωγές των μελών μας, τα οποία υπηρετούσαν στην Α.Δ. Ζακύνθου  το έτος 2007 όπου και έγινε η πρώτη αγωγή για την διεκδίκηση του επιδόματος ειδικής απασχόλησης που αφορά το χρονικό διάστημα 01-01-2004 έως 31-12-2007.
 Προκειμένου να συζητηθούν οι αγωγές χωρίς καμία επιβάρυνση πρέπει να αποστείλουμε πρόσφατες εξουσιοδοτήσεις των εναγόντων που ενδιαφέρονται.
       Οι εξουσιοδοτήσεις που θα συμπληρώσουν οι ενάγοντες (αφήστε κενή την ημερομηνία της δικασίμου & το όνομα δικηγόρου ) αφού θεωρηθεί το γνήσιο της υπογραφής, πρέπει να αποσταλούν (ομαδικά ανά αγωγή και όχι ατομικά), για να προσκομιστούν στη Γραμματεία του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, το αργότερο έως το τέλος του χρόνου, ήτοι έως την 23-12-2013, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη νομιμοποίηση για να συζητηθεί η υπόθεση χωρίς πρόβλημα. Εξυπακούεται ότι όσοι από τους ενάγοντες δεν επιθυμούν να συνεχίσουν ή δεν ανευρίσκονται, δεν θα συζητηθεί για αυτούς η υπόθεση χωρίς καμία κύρωση, οικονομική επιβάρυνση ή συνέπεια.
        Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν τις εξουσιοδοτήσεις στα γραφεία της Ένωσής μας το αργότερο  μέχρι την 20-12-2013 . Έντυπα εξουσιοδοτήσεων θα βρίσκονται στα  γραφεία  της Ένωσης και στις Γραμματείες των Υπηρεσιών.



                                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                


           Κωνσταντίνος ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ                                           Παναγιώτης  ΛΙΒΕΡΗΣ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί τόσες απώλειες ζωής στην Ελληνική Αστυνομία;

 
Άρθρο του Ευάγγελου Στεργιούλη -Διδάκτωρος Κοινωνιολογίας Ταξίαρχου ε.α. της ΕΛ.ΑΣ (email: evaste@otenet.gr )
Δημοσιευμένο στο poasy.gr (Στη μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου Κωστένη Ηλία)


Τον τελευταίο καιρό, η αστυνομική οικογένεια δεν σταματά να θρηνεί τον ένα μετά τον άλλο άδικο χαμό ανθρώπων που επέλεξαν ως επάγγελμα να γίνουν αστυνομικοί, αλλά και να προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία. Κατά παράδοξο τρόπο, όμως, ενώ σε όλες τις σύγχρονες αστυνομίες οι θάνατοι αστυνομικών σε ένοπλες συγκρούσεις περιορίζονται ή μειώνονται αισθητά, στην ΕΛ.ΑΣ τελευταία συμβαίνει το αντίθετο.
Για παράδειγμα, εντύπωση προκαλούν τα συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία στις ΗΠΑ που καταδεικνύουν αισθητή μείωση θανάτων των αστυνομικών τα τελευταία δύο χρόνια.