Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ....Θα αποσταλούν νέες βεβαιώσεις αποδοχών...!!!

Νέα εγκύκλιο διαταγή σε όλες τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. απο τη Διεύθυνση Χρηματικού του ΑΕΑ στην παράγραφο 3 της οποίας αναφέρεται ότι θα αποσταλούν προσεχώς συμπληρωματικές βεβαιώσεις αποδοχών για  το  προσωπικό,  για  το  οποίο  έχει  ολοκληρωθεί  η  παρακράτηση  των  δόσεων  των  αναδρομικών   μειώσεων. Για  το  λοιπό  προσωπικό  οι  εν  θέματι  βεβαιώσεις  θα  αποστέλλονται  σταδιακά  μετά  την  εξόφληση  των  ως  άνω  μειώσεων.
Την παραθέτουμε παρακάτω:
ΘΕΜΑ: Χορήγηση  συμπληρωματικών  βεβαιώσεων  αποδοχών  έτους  2012  για  φορολογική xρήση,  εξαιτίας  αναδρομικής  μείωσης  αποδοχών αστυνομικού  προσωπικού.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΔΡΟΜΗ από τους ξενοδόχους ζητούν τα Σώματα Ασφαλείας

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού για την στελέχωση των τμημάτων και των αναγκών της Υπηρεσίας, αλλά και οι ελλείψεις σε εξοπλισμό είναι τα μεγάλα αγκάθια που καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν οι αστυνομικοί του νησιού μας και καθιστούν δύσκολο το έργο τους.
Η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική που μειώνει μισθούς και προσωπικό αποτέλεσε προφανώς την αιτία για την προφορική “Οδηγία” του υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς τους τουριστικούς επιχειρηματίες να συνδράμουν με τη μορφή κάποιων χορηγιών στην αποδοτικότητα των προληπτικών και κατασταλτικών μηχανισμών της πολιτείας,

Από το πρώτο παιδί το επίδομα τέκνων – οδηγίες συμπλήρωσης του Α21

Για πρώτη φορά το επίδομα θα χορηγείται από το πρώτο παιδί με βάση εισοδηματικά κριτήρια, ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.


Εντός της Πέμπτης θα βρίσκεται στο TaxisNet το έντυπο Α21, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά μαζί με τη φορολογική τους δήλωση οι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων.

Η χορήγηση του επιδόματος θα γίνεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των φορολογικών στοιχείων, ενώ αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων και την κατάθεση προσφυγών ορίζεται ο ΟΓΑ.

Για πρώτη φορά το επίδομα θα χορηγείται από το πρώτο παιδί με βάση εισοδηματικά κριτήρια ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Oδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης εισοδήματος για το έτος 2012, και αφορούν την εκλογική αποζημίωση που είχαμε λάβει.


ΘΕΜΑ: Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Οικονομικού Έτους 2013




ΣΧΕΤ.:(α) Η υπ’ αριθ. 17335 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ τ. Β’, 1510 / 04-05-2012)
(β) Η υπ’ αριθ. 24272 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ τ. Β’, 1878 / 13-06-2012)




- Σε συνέχεια των ανωτέρω (α) και (β) σχετικών και καθότι η Υπηρεσία μας δέχθηκε πλήθος τηλεφωνικών αιτημάτων για περαιτέρω διευκρινήσεις για το αντίγραφο Βεβαίωσης Αποδοχών έτους 2012 για φορολογική χρήση, που εκδόθηκε από τη Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού την 31η Δεκεμβρίου 2012, σας γνωρίζουμε ότι η εκλογική αποζημίωση της 6ης Μαΐου 2012 και 17ης Ιουνίου 2012 “υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις καθώς και σε φορολογία εισοδήματος”.

Ενημέρωση Ομοσπονδιών (Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Π.Ο.ΑΣ.Υ.) σχετικά με την φορολογική δήλωση έτους 2012

Οι αναδρομικές παρακρατήσεις που είχαμε υποστεί από 1/8/2012 θα πρέπει να αφαιρεθούν από το συνολικό εισόδημα
-
Αθήνα, 12 Ιουνίου 2013
Αριθ. Πρωτ.: 502/3/4ε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ύστερα από την παρέμβαση των Ομοσπονδιών μας προς το Υπουργείο Οικονομικών – Διεύθυνση Φορολογίας, αναφορικά με τις βεβαιώσεις αποδοχών του έτους 2012 για φορολογική χρήση που εκδόθηκαν από την Διαχείριση Χρηματικού της ΕΛ.ΑΣ. και στις οποίες είχε συμπεριληφθεί και η αναδρομική μείωση που είχαμε υποστεί από 1/8/2012, όπως πληροφορηθήκαμε από την προαναφερόμενη Δ/νση του Υπουργείου Οικονομικών, εκδόθηκε η υπ' αριθμ. Δ12Α-1092217 ΕΞ 2013 από 5/6/2013, διευκρινιστική εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία:

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Διευκρινίσεις για τις Ειδικές Εισφορές Αλληλεγγύης από την Π.Ο.Α.Σ.Υ.

poasyΑθήνα, 6 Ιουνίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 502/3/6
Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Διευκρινίσεις για τις Ειδικές Εισφορές Αλληλεγγύης»
  Τις τελευταίες ημέρες η Ομοσπονδία μας έγινε αποδέκτης ερωτημάτων οικονομικής φύσεως και ειδικότερα της μη αναγραφής και των δυο υφιστάμενων Ειδικών Εισφορών Αλληλεγγύης στις βεβαιώσεις αποδοχών έτους 2012 για φορολογική χρήση της Δ/νσης Διαχείρισης Χρηματικού ΑΕΑ.

Παράταση Απογραφής - Θεώρησης και ισχύος βιβλιαρίων


Με την υπ' αριθμ170-15-2013 απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΔ αποφάσισε την παράταση της Απογραφής-Θεώρησης των βιβλιαρίων των ασφαλισμένων σε όλους τους Νομούς της Ελλάδας, έως την 31η Οκτωβρίου 2013.

Με τη ίδια απόφαση παρατείνεται και η ισχύς των βιβλιαρίων των ασφαλισμένων του Δημοσίου και του Τομέα Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, έως τη λήξη της Απογραφής–Θεώρησης (31 Οκτωβρίου 2013).

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

AΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΔΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ...

Επιστημονικό πεδίο ειδικά για στρατιωτικές σχολές θα δημιουργηθεί από την επόμενη χρονιά, ενώ το υπουργείο Παιδείας θα μελετήσει το θέμα της επαναφοράς βάσης για την εισαγωγή των υποψηφίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αν σημειωθούν φαινόμενα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με βαθμούς «τρία» και «τέσσερα», επί παραδείγματι...
Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, Κων. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, «έχουμε εκπονήσει μελέτη και πρόθεσή μας αποτελεί η συγκρότηση ενός πεδίου, που θα συμπεριλάβει όλες τις στρατιωτικές σχολές, καθώς και τις αστυνομικές και την πυροσβεστική ακαδημία. Από το επόμενο σχολικό έτος, οι μαθητές θα μπορούν να επιλέξουν τις στρατιωτικές σχολές από ένα πεδίο. Διότι, αυτό το σχέδιο ικανοποιεί το αίτημα οι υποψήφιοι γι' αυτές τις συγκεκριμένες σχολές να είναι στοχοπροσηλωμένοι σε αυτή την επιλογή, δηλαδή να είναι συνειδητοποιημένοι για την επιλογή τους και να μην εισάγονται μόνο και μόνο επειδή έχουν τα απαραίτητα μόρια».

Τροποποιήθηκε ο Κώδικας Οδικής κυκλοφορίας με τον Ν.4155/2013

-Τα άρθρα 94, 95, 99  και 100 του Κώδικα οδικής κυκλοφορίας τροποποιήθηκαν ενώ το άρθρο 96 που πρόβλεπε διατάξεις για τις άδειες ικανότητας μοτοποδηλάτων καταργήθηκε, με τον Ν.4155/2013 (ΦΕΚ Α/120/29.05.2013)"Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις".

Κατεβάστε ΕΔΩ τον Νόμο 4155/2013
Κατεβάστε ΕΔΩ τον Ν.2696/1999 (ΚΟΚ) κωδικοποιημένο με τις πρόσφατες τροποποιήσεις του Ν.4155/2013

Στη συνέχεια οι νέες ισχύουσες διατάξεις.

Ζάκυνθος: Τα λαθραία ποτά τούς έκαναν να παραπατούν…


Ζάκυνθος: Τα λαθραία ποτά τούς έκαναν να παραπατούν…

Ο λόγος για δύο ιδιοκτήτες καταστήματος ποτών στη Ζάκυνθο και τον 38χρονο αλλοδαπό υπάλληλο, οι οποίοι και συνελήφθησαν. 
Σε έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, σε κατάστημα ιδιοκτησίας των δύο Ζακυνθινών, διαπιστώθηκε πως απασχολούν χωρίς τα σχετικά έγγραφα 38χρονο υπήκοο Βουλγαρίας και πως διαθέτουν προς πώληση αλκοολούχα ποτά, χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Στη συνέχεια, σε διαδοχικές έρευνες που ακολούθησαν στο κατάστημα και σε διπλανή αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 229 αλκοολούχα ποτά (ουίσκι, βότκα, κονιάκ, ούζο), 43 πλαστικά μπουκάλια με αλκοολούχο ποτό άγνωστης προέλευσης και το χρηματικό ποσό των 3.344 ευρώ.
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/314228/zakynthos-ta-lathraia-pota-toys-ekanan-na-parapatoyn#ixzz2VMBHe0oH

Τι δεν έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ήταν τόσο έξυπνοι;



Πολλές φορές η σύγχρονη επιστήμη έχει σκύψει στον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων και έχει μελετήσει αρχαία συγγράμματα σε μια προσπάθεια να απαντήσει και σε ένα απλό ερώτημα πέρα από τα πολυσύνθετα. Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;
 
Η απάντηση για πολλούς είναι μια και στηρίζεται στις αρχές που έθεσε ο πατέρας της Ιατρικής ο Ιπποκράτης, που έλεγε «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και «φάρμακο σου είναι η τροφή σου».

Σύμπραξη των υπουργείων Εργασίας - Δημ. Τάξης κατά της αδήλωτης εργασίας



Τη δραστηριοποίηση της οικονομικής αστυνομίας σε συντονισμό με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Εργασίας για την καταστολή της αδήλωτης εργασίας προβλέπει το σχέδιο «Άρτεμις», η εφαρμογή του οποίου ξεκινά άμεσα.
 
Γ. Βρούτσης χαρακτήρισε  «Ανοικτή πληγή» την αδήλωτη εργασία.
Απόσπασμα της δήλωση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια με θέμα το επιχειρησιακό πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια με θέμα το επιχειρησιακό πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης χαρακτήρισε τη συνεργασία των δύο υπουργείων ως «κρίσιμο συστατικό του σχεδίου «Άρτεμις» το οποίο, όπως είπε, βαίνει προς οριστικοποίηση. Ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε επίσης τη ριζική αναδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών και την καθιέρωση του φορολογικού πιστοποιητικού.

Αποσπάσεις αστυνομικού προσωπικού στο εξωτερικό

Αποσπάσεις αστυνομικού προσωπικού στο εξωτερικό, Όσοι πιστοί προσέλθετε...
Λήγει σε λίγες ημέρες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων για την κάλυψη θέσεων προσωπικού ασφαλείας των υπηρεσιών του Ελληνικού Κράτους στο εξωτερικό που εστάλη σε όλες τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας την 27-05-2013 με την υπ’ αριθμ. 71924/ 13/772938 Διαταγή του Αρχηγείου.

Το κοινωνικό status του αστυνομικού επαγγέλματος, Άρθρο του Δρ. Ευάγγελου Στεργιούλη

Το κοινωνικό status του αστυνομικού επαγγέλματος, Άρθρο του Δρ. Ευάγγελου Στεργιούλη

Οι διάφοροι απαράδεκτοι και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί για τον Έλληνα αστυνομικό που συχνά έρχονται στο φως της δημοσιότητας, πέραν της υποτίμησης και της απαξίωσης του κοινωνικού έργου που προσφέρει ο αστυνομικός με κίνδυνο της ζωής του, αναδεικνύουν μεταξύ άλλων ένα μείζων θέμα που άπτεται της κοινωνικής αποδοχής του αστυνομικού επαγγέλματος στη χώρα μας. 

Προκήρυξη Αστυνομικών Σχολών 2013




 Προκήρυξη Αστυνομικών Σχολών 2013

Προκήρυξη των Αστυνομικών Σχολών 2013 (Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Αστυνομικής Ακαδημίας), με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού



Ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανακοίνωσε με προκήρυξη του την έναρξη της διαδικασίας για τις αιτήσεις εισαγωγής των υποψηφίων απο τις Πανελλήνιες εξετάσεις στις Αστυνομικές σχολές για το έτος 2013. Επίσης με την προκήρυξη των Αστυνομικών σχολών 2013 καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων για το 2013 .


Ακολουθεί η προκήρυξη των Αστυνομικών σχολών 2013